Магазин стройматериалов в Новокузнецке
Новокузнецк
Заказать звонок

Вигоди та переваги франшизи

Згадайте свій улюблений ресторан швидкого харчування чи є у нього декілька точок? Чи є він взагалі в різних країнах?
Якщо ви відповіли "та" на обидва питання, то, швидше за все, це франшиза ( детальніше - каталог франшиз України). Є первинний власник бізнесу, але незалежні сторони купили бізнес і відкрили свої власні точки. Таким чином, замість того щоб одна людина управляла сотнями, а може бути, і тисячами об'єктів, в кожному магазині може бути свій менеджер, але усі вони наслідують одні і ті ж правила.

Люди вибирають цей тип бізнес-моделі, тому що вони хочуть набути досвіду ведення бізнесу без ризику створення малого підприємства з нуля. Якщо ви розглядаєте цей варіант для себе, важливо знати усі плюси і мінуси, перш ніж приймати рішення. У цьому посту ми розповімо про переваги володіння своєю першою франшизою, які ви зможете використати, щоб зробити свій вибір.

Які переваги франчайзингу?
Для довідки, франшиза це бізнес, в якому незалежна сторона (франчайзи) купує у франчайзера існуюче підприємство і відкриває власне місце. Давайте обговоримо плюси такого рішення.

Переваги франчайзингу
1. Досвід роботи в галузі практично не потрібно.
Попри те, що важливо мати ділову хватку, для придбання франшизи не потрібно досвід роботи в конкретній галузі. Ви купуєте вже готовий бізнес, і франчайзер надасть вам навчання, що відповідає галузі, яке допоможе вам розвинути необхідні навички для успішної роботи. Крім того, додатковою перевагою купівлі франшизи є те, що вона дозволяє вам вивчити кар'єру в галузі, яка вам цікава, не присвячуючи себе власному бізнесу.

2. Існуюча клієнтська база і популярність бренду.
Одна з причин, по якій люди вважають за краще придбати франшизу, полягає в тому, що вона поставляється разом з існуючою клієнтською базою і популярністю бренду, які частенько важко швидко розвинути новому малому бізнесу.

3. Менший ризик в порівнянні з відкриттям абсолютно нового бізнесу
Придбання франшизи зв'язане з меншим ризиком, ніж початок нового бізнесу, оскільки проби і помилки нових підприємств вже відпрацьовані. Придбаваючи франшизу, ви працюєте з перевіреними стратегіями і впроваджуєте процес, який працює.

4. Підтримка з боку власника франшизи.
Франчайзеры надають підтримку і проводять навчання франчайзи, щоб ви розуміли їх бізнес-модель і принцип роботи магазинів. Крім того, їх багаторічний досвід допоможе вам розвинути ділову хватку під їх керівництвом, що не так часто доступно.

5. Широкі можливості для розширення вашого бізнесу на різні франчайзинговые підприємства.
Ще однією перевагою купівлі франшизи є те, що у вас є широкі можливості для зростання і розширення у рамках однієї франшизи.